• 15máj
          • UČÍME SA VONKU

            Slnečné lúče vylákali prváčikov do prírody, kde strávili krásny deň - hľadali, tvorili, počítali, písali, čítali, pozorovali... bolo nám parádne. 

            Mgr. Monika Bernátová

      • 13máj
          • ❤️ ŠKD MAMIČKÁM ❤️

            ❤️ Za Tvoju nehu mamička, za Tvoju veľkú lásku, za starosť, bozky na líčka, za každú pribudnutú vrásku na Tvojej tvári, na dlaniach, čo zrobené sú celé, nech táto malá básnička, tlmočí vďaky tisíceré. ❤️ Milé naše mamičky, nech Vám tento deň prinesie toľko šťastia a radosti, koľko rozdávate svojim najbližším po celý čas. Prajeme krásny DEŇ MATIEK ❤️❤️❤️ Pesnička 🎶Riekanka - Mama

      • 12máj
          • Drevená hračka

            Žiaci 9. ročníka na predmete Technika už tradične vyrábajú drevenú hračku podľa vlastného námetu. Ich úlohou je vytvoriť návrh, zvoliť materiál a použiť správne postupy a náradie na jeho opracovanie. Hoci to znie jednoducho, zaberie to niekoľko hodín, kým sa drevená hračka zrodí. Ako sa im to podarilo tento rok? Posúďte sami.

      • 09máj
          • Prevencia pred krádežou, vlámaním a drogami

            Dnes sa žiaci 4.A opäť stretli s pánom Ing. Petrom Fízeľom, ktorý ich tentokrát oboznámil s  prácou policajta. Témou bola Prevencia pred krádežou, vlámaním a drogami, kde sa žiaci  dozvedeli zaujímavé informácie o tejto téme. Na fingovanej lúpeži  priamo v triede im ukázal ako sa berú otlačky, zaisťujú sa stopy  po páchateľovi, aké prostriedky sa používajú pri dokazovaní viny, ako sa berú vzorky DNA  na overenie páchateľa a rôzne iné praktiky, ktoré používajú policajti pri svojej práci. Žiakov veľmi zaujala aj téma drog a ich odhaľovanie u páchateľov. Žiaci takto mohli zistiť, že lúpež, krádež, či užívanie alebo prechovávanie drog  sa dá  pomocou modernej techniky  ľahko odhaliť a následky bývajú veľmi nepríjemné.

            Mgr. Mária Fajčíková

      • 09máj
          • Súťaž mladých záchranárov CO

            Po päťročnej prestávke sa uskutočnila súťaž mladých záchranárov civilnej ochrany. V prostredí športového areálu v obci Kalinovo sa zišlo 14 žiackych družstiev z okresov Lučenec a Poltár, aby si zmerali sily v disciplínach, súvisiacich s ochranou obyvateľstva v prípade mimoriadnych situácií. Našu školu reprezentovalo štvorčlenné družstvo piatakov. Hoci sme vekovo boli najmladší, výzvy sme sa nezľakli a vybojovali sme 3. miesto v rámci okresu Lučenec.

            Reprezentovali nás: L. Udvardyová, P. Fajčík, M. Zvarová, F. Kokavec

            Prípravu žiakov realizovali vyučujúci: Mgr. Ľ. Galád, Mgr. A. Bošková, Mgr. K. Fajčík

      • 07máj
          • Vesmír očami detí

            Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove vyhlásila  39. ročník  celoslovenskej výtvarnej  súťaže  „ VESMÍR OČAMI DETÍ “. Z našej školy do okresného kola postúpili práce:  N. Laššanovej , B. Farkašovej , K. Kanátovej ,  D. Horniakovej  a  S.N. Bartoša – všetci žiaci z 9.A triedy.

            Súťaže sa zúčastnilo 300 výtvarných prác. Z našej školy bol najúspešnejší  v tretej kategórii Sean  Nathanel BARTOŠ, ktorého práca postúpila do celoslovenského kola.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili svojimi výtvarnými prácami do súťaže.  S.N. Bartošovi blahoželáme a v celoslovenskom kole prajeme veľa úspechov.

      • 07máj
          • Prevencia kyberšikanovania

            Dňa 7.05. 2024 sa žiaci 7. a 8. roč. zúčastnili divadelného predstavenia s názvom Cyber Cyrano v kine Apollo Lučenec pod vedením koordinátorky prevencie PhDr. Ľubici Markovej a sociálnej pedagogičky Mgr. Jany Chamuľovej. Zážitkovou formou prostredníctvom príbehu bola žiakom názorne priblížená téma kyberšikanovania, závislosť na sociálnych sieťach a ich riziká, nástrahy a nebezpečenstvo. Cieľom predstavenia bolo poukázať na bezpečné správanie sa na internete.

      • 03máj
          • Matičný beh

            Dnes, 3.5.2024 (piatok) sa vybraní žiaci z I. a II. stupňa zúčastnili Matičného behu v Lučenci pod vedením učiteľa telesnej výchovy Mgr. Vladimíra Lipianskeho.  Zúčastneným žiakom ĎAKUJEME za peknú reprezentáciu školy. Veríme, že žiaci mali krásny športový zážitok a motiváciu zúčastniť sa aj budúci školský rok.

             Mgr. Jana Chamuľová (sociálny pedagóg)

      • 30apr
          • 💃MEDZINÁRODNÝ DEŇ TANCA v ŠKD🕺

            Medzinárodný deň tanca je oficiálne uznávaný sviatok, ktorý je po celom svete každoročne oslavovaný 29. apríla na pamiatku narodenia veľkého tanečného reformátora Jeana-Georgesa Noverrea (1727). Sviatok bol uznaný v roku 1982, kedy ho prvýkrát vyhlásil Tanečný výbor Medzinárodného divadelného inštitútu ITI.  Aj my, deti a pani vychovávateľky ŠKD, sme si pripomenuli tento deň. Ako inak, ak nie tancom. Najprv sme si prečítali a pozreli prezentáciu na PC.  Potom nás už čakali tanečné ukážky, podľa ktorých sme si zatancovali. Aj tanečná trieda, v ktorej pracuje a tvorí tanečný odbor SZUŠ, otvorila svoje dvere. Tu sme sa naučili spoločnú tanečnú choreografiu. Záver tanečného popoludnia v ŠKD patril kresleniu. Každý podľa svojich predstáv nakreslil a vymaľoval nielen svojho tanečníka, tanečnicu, ale aj celé tanečné súbory.💃🕺

      • 29apr
          • 🌲SOVIČKOVÝ TÝŽDEŇ v ŠKD🦉

            🦉Sovička malá, na konári sedela, bola múdra, všetko vedela. Pestré pierka mala, stále by sa hrala. 🦉Aj my, včielky a lienky, sme prežili hravý týždeň s našimi sovičkami. Začiatkom týždňa sme si pozreli prezentáciu o sovičkach. Založili sme si sovičkový blok pracovných listov, ktoré sme v priebehu týždňa vypracovali. Čakala na nás aj krásna pesnička Vila Ella - Sovička. Spolu sme súťažili a nakoniec sovičky z roliek vyrobili. Záver týždňa patril besede s poľovníkom. Pán poľovník nás oboznámil s jeho prácou. Pripravil nám ukážky rôznych zvierat žijúcich v lese. Priniesol nám ukázať stopy medveďa, srnky a ďalších lesných zvierat. Taktiež parohy, ktoré prezradili kadečo o jeleňovi, ktorý ich zhodil. Chceme sa poďakovať pánovi Fízeľovi za jeho čas, ktorý nám venoval. Ďalšie poďakovanie patrí Vám, milé naše sovičky na čele s pani vychovávateľkou Adkou  za skvele pripravený týždeň🦉🌳🌲Ďakujeme

      • 29apr
          • 🖼️NÁVŠTEVA MÚZEA v OBCI🪑ŠKOLSKÝ KLUB DETÍ🖼️

            🖼️ Minulý týždeň sme sa v ŠKD venovali našej krásnej obci Halič. Jej histórii a kultúrnym pamiatkám. Okrem návštevy Slovenskej izby v škole sme mali aj úžasnú príležitosť byť predskokanmi návštevníkov nového múzea v obci.  Pozreli sme si modernú interaktívnu expozíciu venovanú histórii obce a maliarovi T. K. Csontvárymu. Zaujali nás nielen dotykové panely, virtuálny hrnčiarsky kruh, hologram Haličského pokladu, projekcie, ale aj výstava výrobkov majstrov hrnčiarov a množstvo iných pokladov obce Halič. Touto cestou sa chceme poďakovať pánovi starostovi obce za prehliadku a prezentáciu múzea. Ďakujeme

      • 29apr
          • Prírodoveda v 4.A

            Na hodinu Prírodovedy  sme si pozvali pána poľovníka Petra Fízeľa, ktorý nám učivo Spoločenstvo lesa priblížil netradičným spôsobom. Oboznámil nás so spôsobom života zvierat v ich prírodnom prostredí a o poľovníctve. Mohli sme si vyskúšať držanie poľovníckych zbraní, pozrieť si makety stôp, prezrieť si poľovnícke prospekty a na záver vymaľovať poľovnícke maľovanky.

            Mgr. Mária Fajčíková a žiaci 4.A

      • 26apr
          • Čerstvé hlavičky

            Vážení rodičia, žiaci, učitelia a priatelia školy,

            našu školu sme zaregistrovali do projektu Čerstvé hlavičky. Ak spojíme sily a budeme pravidelne hlasovať, môžeme pre našich žiakov zabezpečiť rôzne ovocie a zeleninu raz týždenne počas celého školského roka. Registráciu a priebežné hlasovanie nájdete na stránke:

            https://cerstvehlavicky.sk/

            ĎAKUJEME!

      • 24apr
          • Literárna súťaž Hviezdoslavov Kubín

            V školskom roku 2023/24 sa konal už 70. ročník literárnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.

            Z našej školy sa do okresného kola dostali žiačky Timea Jamnická zo 4.A a z 5.A triedy žiačky Vivien Nátonová a Lenka Udvardyová. Timea Jamnická sa umiestnila na 3. mieste  a Lenka Udvardyová na 1. mieste a obidve postupili do regionálneho kola, ktoré sa konalo 11. apríla. Tam  Lenka Udvardyová získala krásne 2. miesto.

            Dievčatám gratulujeme a ďakujeme za krásnu reprezentáciu.

            Mgr. M. Fajčíková a Mgr. A. Bošková

             

      • 22apr
          • Deň Zeme 2024 - 2.stupeň

            Už tradične si v apríli našimi aktivitami pripomíname Deň Zeme. Aj tento rok sme si deň rozdelili do blokov s teoretickými časťami a praktickými aktivitami. V rámci prednášok sa žiaci dozvedeli veľa o ekosystéme Cerovej vrchoviny, o baníckej histórii Banskej Štiavnice a spoznali minerály našej planéty. V praktických aktivitách sme za zamerali na bezprostredné okolie našej školy (likvidáciu nežiadúcich drevín, orez suchých konárov, jarné práce na políčku atď.) Zapojili sme sa aj do výzvy "Upracme si Slovensko" a vyčistili sme štyri lokality v okolí obce. 

            Mgr. Ľ. Galád

      • 19apr
          • 🌼VYSTÚPENIE NAŠICH ŽIAKOV TO a LDO🌼JARNÝ KONCERT SZUŠ🌼

            🌼🌼🌼Vo štvrtok 18.4.2024 sa konal v Kine Apollo v Lučenci Jarný koncert s témou filmová hudba. V pestrom programe účinkovali žiaci SZUŠ Lučenec – Opatová, vrátane našich žiakov tanečného a literarno - dramatického odboru elokovaného pracoviska v Haliči. Hudobný výber bol postavený na rozprávkových a filmových hitoch, ktoré určite každý z nás pozná. Odzneli skladby z rozprávok a filmov Aladin, Čarovný kamienok, Princezná so zlatou hviezdou na čele, Na vlásku, Kremienok a Chocholúšik, Pat a Mat, Máša a medveď, Harry Potter, Saxana, Perinbaba, Priatelia, Oh Suzana a mnoho ďalších.... Ďakujeme našim žiakom za perfektné výkony a skvelú reprezentáciu škôl.🌼🌼🌼

      • 19apr
      • 19apr
          • Deň narcisov

            Dňa 18.4.2024 (štvrtok) sa konala v našej škole a obci zbierka k príležistosti Dňa narcisov. Hlavnou myšlienkou dňa narcisov roku 2024 je: ,,Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis. " Pri zapínaní kvietku, myslíme na ľudí, ktorí bojujú s chorobou - rakovina. Je to symbol spolupatričnosti.

            Touto cestou ĎAKUJEME všetkým, ktorí pomohli a do zbierky sa zapojili.

      • 16apr
      • 15apr
          • Super Florbal Pohár dievčat ZŠ

            Dňa 11.4.2024 sa žiačky našej školy (L. Fajčíková, S. M. Fízeľová, D. Horniaková, V. Jenátová, A. Kamenská, K. Kanátová, L. Karmanová, A. Očovanová) zúčastnili A - Super Florbal Pohára dievčat ZŠ vo Fiľakove. V konkurencii 8 tímov obsadili 6. miesto, keď v základnej skupine vybojovali jedno víťazstvo (Lovinobaňa 4:0) a dvakrát prehrali (Školská Fiľakovo 1:8, ZŠ MRŠ Lučenec 0:2). Do vyraďovacej fázy sa nedostali ale napriek tomu im ďakujeme za veľmi dobrú reprezentáciu našej školy.