• 25sep
          • Pomohli sme nevidiacim v Bielej Pastelke peknou sumou

            Dňa 22.9.2023 sa uskutočnila  verejná zbierka Biela pastelka, ktorú organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Výnos Bielej pastelky je použitý na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Do realizácie zbierky sa zapojila aj naša škola. Žiačky Karin Kanátová z 9.A a Sára Mária Fízeľová z 8.A pod vedením Mgr. Petry Bartovej uskutočnili zbierku v priestoroch našej školy a v uliciach obce Halič. V mene všetkých, ktorým táto zbierka pomôže. Celkovo sme vyzbierali 122,17 EUR. Ďakujeme! 

      • 29sep
          • Exkurzia Vydrovo - "Vláčik len pre nás"

            Ísť na exkurziu do Vydrova mimo sezóny? Má to svoje výhody! Môže sa vám stať, že budete mať (na chvíľu) svoj vlastný súkromný vlak s odchodom, aký si zaželáte. (Musíte ho však stihnúť.) Ak sa vám to podarí, možno sa dostanete aj do kabíny strojvodcu, ako niektorí z nás. Ak sa k takémuto dňu pripojí aj skvelé jesenné počasie, zažijete aj prechádzku lesom, na ktorý nie ste až tak zvyknutý. Budú vás v ňom čakať umelecké diela, informácie o význame a dôležitosti lesa  pre spoločnosť, o jeho obyvateľoch, o mechanizmoch používaných pri ťažbe dreva a o jeho rôznych podobách. Môžete v ňom nájsť pokoj, čerstvý vzduch, vzrušenie aj zábavu. Nám sa to podarilo…

            Mgr. Ľuboslav Galád

      • 28sep
          • Beseda v Novohradskom múzeu

            Dňa 27.9.2023 sa žiaci 8.A triedy zúčastnili prednášky ,,Prírodné hodnoty Chránenej krajinnej oblasti Cerová vrchovina,, v Novohradskom múzeu a galérii v Lučenci. Témou prednášky bolo priblížiť prírodné pomery tejto oblasti, históriu jej vzniku a aktivity jej správcovskej organizácie pri ochrane tohto jedinečného územia. Prednáška bola veľmi zaujímavá a žiaci sa zapojili aj do eko hier.

            Ing. Ž. Bystrianska

      • 26sep
          • Aktivita - emócie

            So žiakmi 4.A a 6.A triedy sme sa zoznamovali so svojimi emóciami, ale aj s emóciami iných rovesníkov, žiaci poznávali vlastné potreby, učili sa byť vedomé svojich dobrých vlastností a schopností, sebapoznávania a sebahodnotenia.. Pomocou aktivity si žiaci rozvíjali nielen emocionálnu inteligenciu, dobré vzťahy v triede, ale aj rozvíjali osobnosť v pozitívnom smere.

            Mgr. Jana Chamuľová (sociálna pedagogička)

      • 25sep
          • Výstava Klenoty Zeme

            Dňa 22.9.2023 sme s triedou 9.A navštívili OC Galéria v Lučenci. Naším cieľom bola výstava minerálov a skamenelín. Videli sme zaujímavé vzorky minerálov zo známych slovenských, českých a svetových lokalít. Najviac nás zaujali acháty, opály, ametysty a skameneliny. Na výstave sa nám veľmi páčilo a dúfame, že nové poznatky využijeme tento školský rok na vyučovacích hodinách biológie.

            Ing. Ž. Bystrianska

      • 25sep
          • 🍓VITAMÍNIKOVO v ŠKD 🍒

            🍒Vitamínový týždeň nám priniesol množstvo zaujímavostí. Spoznávali sme vitamíny prostredníctvom pracovných listov, výrobkov z papiera✂️, vystrihovania a lepenia zdravých tanierov, ukážok na počítači, pesničiek🎶, básničiek, tanca. 🍓🍒Navštívili sme záhrady🌳a v nich pozorovali čo všetko záhradkári pestujú...🥕🍇🍐🍅Stali sme sa aj veľkými pomocníkmi a za našu šikovnosť nás čakalo prekvapenie, fajný broskyňový koláč 🍊🤗Naš týždeň sme uzavreli ochutnávkou ovocia a zeleniny z našich záhrad. Celou ochutnávkou nás sprevádzali jahôdky a hráškok.. Ďakujeme za pomoc a spoluprácu na VITAMÍNIKOVE v ŠKD ❤️ Pesnička: Šaška Baška - VITAMÍNIK😘 

      • 21sep
          • ZO ŽIVOTA 1.A

            Adaptačné obdobie nám rýchlo ubehlo a z prváčikov sú už smelí, šikovní a bystrí žiaci.

            Tešíme sa na krásne spoločné dni a aktivity.

            Mgr. Monika Bernátová

      • 21sep
          • SVETOVÝ DEŇ VĎAČNOSTI

            Dnes svieti v kalendári nápis Svetový deň vďačnosti. Každý z nás na tomto svete má byť za čo vďačný. Tento deň je ideálny deň na to, aby sme sa so žiakmi spoločne porozprávali o tom, za čo sme v našich životoch vďační. Aj za to ,,dobré“ aj za to ,,zlé“. Žiaci pomocou pracovného listu symbolicky do rúk vyjadrili svoju vďačnosť, rodičom, kamarátom aj škole a vytvorili propagačný materiál pre ostatných žiakov. Je dôležité, aby sa ľudia cítili ocenení za všetko, čo robia, pretože vďačnosť je prospešná pre naše zdravie.

             

            Mgr. Jana Chamuľová

            (sociálna pedagogička)

      • 17sep